Make your own free website on Tripod.com

Answers to Equine Jeopardy Questions


1. Where a rider rests his/her foot
ANSWER: The stirrup

2. A piece of tack inwhich is placed on the horses back behind the withers. 
ANSWER: The saddle

3. A movie starring Elizabeth Taylor, Mickey Rooney, and Angela Landsberry.
ANSWER: National Velvet

4. A book by Anne Swells that was made into several movies.
ANSWER: Black Beauty

5. A book series with three girls that live in Willow Creek, Virginia as the main characters that has been spun into an Australian/Canadian TV series.
ANSWER: The Saddle Club

6. A chestnut racehorse who won the Triple Crown in 1978 and lived for 26 years until he died in January of 2001.
ANSWER: Affirmed

7. The Kentucky Derby, The Preakness, and The Belmont.
ANSWER: The Triple Crown

8. A piece of grooming equipment used to clean the feet.
ANSWER: Hoofpick

9. The Smartest Horse In The West -- Roy Rogers' companion
ANSWER: Trigger

10. Famous for being the horse of the singing cowboy, Gene Autry.
ANSWER: Champion